Persbericht Utrecht

Amsterdam, 19 maart 2019

Persbericht schietpartij in Utrecht

De Turks Islamitische Culturele Federatie (TICF) betreurt de schietpartij die, op 19 maart 2019, in een tram in Utrecht plaats heeft gevonden waarbij drie mensen om het leven zijn gekomen. Ook raakten vijf mensen gewond bij de schietpartij. Voor de wederkeer van de rust in Utrecht zijn wij blij dat de verdachte voor de schietpartij is aangehouden.

Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, bij de families en gezinnen die hun geliefden moeten missen. Gecondoleerd voor de nabestaanden en beterschap gewenst voor de gewonden.

Tevens willen wij onze grote waardering uitspreken voor het werk van alle hulpverleners die zich hebben ingezet voor de slachtoffers en de mensen bij de politie die geweldig werk hebben geleverd.

Het doel van zo’n daad is om de samenleving te ontwrichten en het maatschappelijke leven stilleggen. Daar zullen wij met z’n allen voor moeten waken dat het niet weer gebeurt.

Wij betreuren ook dat een politieke partij volstrekt op een onbeschaafd moment schaamteloos haar campagnebijeenkomst door liet gaan en politiek heeft gedreven over de rug van mensen die respect verdienen.

Voor meer informatie, info@ticf.nl