Ontmoeting met de moskeebestuurders regio Noord-Holland

Het regio bestuur van Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft op 19 oktober 2018 een bijeenkomst georganiseerd  voor een informatieve en inspirerende avond in Beverwijk. Bijpraten en kennismaken, in een inspirerende omgeving met de moskeebestuurders en kennis uitwisselen en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen. De moskeebestuurders werden geïnformeerd over het gewijzigde organisatiemodel van ISN.

De Turks Islamitische Culturele Federatie (TICF) was één van uitgenodigden. De andere uitgenodigden waren; Engin Arıkan (Consul-Generaal van de Republiek Turkije te Amsterdam), dr. Ali Parlak (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsregio Rotterdam), overige ISN,- TICF-bestuursleden en moskeebestuurders uit de regio.

Namens de TICF sprak de voorzitter Omer Altay. In zijn speech kwam onder andere het volgende naar voren. Onze Federatie heeft pionierswerk verricht met veel belangrijke en cruciale problemen. Als Turkse en islamitische samenleving zijn onze religie, cultuur, moraliteit en levensfilosofie onze elementen die we niet kunnen opgeven en ons laten leven.

Het hamerde nadrukkelijk dat ‘politiek voeren’ het werk is van onze federatie. Zoals onze voorouders zeggen; voor ons is filosofie het uitgangspunt.

Hij bedankte de bestuurders van Akşemseddin Moskee te Beverwijk voor het organiseren van de avond en de gastvrijheid.