STOP MET HAAT ZAAIEN

Persbericht

Amsterdam, 14 januari 2018

Stop met haat zaaien!

Afgelopen week heeft de PVV’er Henk van Deun op de radio gezegd dat hij het liefst de Ulu moskee in Utrecht ziet afbranden, dan dat het wordt gezien als een symbool van Utrecht. Later heeft hij zijn woorden genuanceerd maar het kwaad was al geschied, vindt de Turks Islamitische Culturele Federatie (TICF) en veroordeelt de uitspraken van Henk van Deun (PVV).

TICF wil politici eraan herinneren dat moslims ook een onderdeel van de Nederlandse samenleving uitmaken en haatzaaiende mensen geen plek verdienen om gekozen te worden voor ambten die zij niet waardig zijn. De uitspraken van Henk van Deun (PVV) maken ons bang en verdrietig. In de praktijk zien wij meer incidenten in de moskeeën. Diverse onderzoeken bevestigen de toename van de incidenten in moskeeën. Deze PVV-politicus zorgt ervoor dat mensen op het idee worden gebracht om zoiets verschrikkelijkst te doen.

De uitspraken van Henk van Deun zijn diep en diep triest en het is aanzetten tot discriminatie van mensen met een moslimachtergrond. We zijn blij dat er gelukkig veel politici zijn die deze uitspraken afkeuren en nodigen iedereen uit om dit in sterke bewoordingen af te keuren. Dit zal de moslims en moskeegangers zeker het gevoel geven dat politici oog hebben voor hun angsten.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Aydin Üre, (aydin.ure@gmail.com of 06-38389349)