TİCF veroordeeld de mislukte staatsgreep in Turkije en roept de Turkse Nederlanders op tot kalmte

Persbericht,

Amsterdam, 19 juli 2016

TİCF veroordeeld de mislukte staatsgreep in Turkije en roept de Turkse Nederlanders op tot kalmte..

De Turkse Islamitische Culturele Federatie Nederland (TICF) veroordeelt de mislukte staatsgreep in Turkije en benadrukt haar volledige steun aan de democratisch gekozen Turkse president, regering en het Turkse parlement. Het Turkse volk heeft laten zien dat ze democratie hoog in het vaandel hebben en dat graag willen behouden.

We roepen Nederland en de rest van de wereld op om deze staatsgreep te veroordelen en achter de democratisch gekozen regering van Turkije en het Turkse volk te staan.

De TICF veroordeeld ook diegene die de sympathisanten van Turkije en de Turkse vlag wegzetten als mislukte inburgeraars. Het is niet meer dan normaal dat Turkse Nederlanders intens meevoelen en meeleven met wat er in Turkije gebeurt. Daar liggen namelijk hun roots en familie.

Wij betreuren zeer dat de mislukte staatsgreep de verhoudingen binnen de Turkse gemeenschap in Nederland verder op scherp heeft gezet. Wij roepen de Turkse Nederlanders dan ook op om kalm te blijven, hoofd koel te houden en elkaar te blijven respecteren. Heft in eigen handen nemen zal niets oplossen maar zal de polarisatie in Nederland verder voeden. Daar moeten we zeker voor waken.
Laten we dus vertrouwen hebben in ons rechtssysteem zoals we dat ook hebben in onze democratie.