TICF steekt bejaarde Marokkaanse Amsterdammer hart onder de riem

PERSBERICHT

Amsterdam, 24 november 2016

TICF steekt bejaarde Marokkaanse Amsterdammer hart onder de riem

Op dinsdag 22 november is een bejaarde Amsterdammer van Marokkaanse afkomst door politieagenten aangehouden en geboeid naar een politiebusje geëscorteerd. De kleindochter van de 84-jarige man vertelde dat hij werd aangehouden vanwege het fietsen aan de verkeerde kant van de weg.

De Turks Islamitisch Culturele Federatie (TICF) betreurt wat er zich op 22 november heeft afgespeeld in Amsterdam-Noord en vindt het onfatsoenlijk hoe de politie is omgegaan met deze bejaarde man. De beelden laten zien dat de politie geen begrip toont en hardhandig te werk gaat. ‘De verontwaardiging is groot! Op de beelden zie je dat de hoogbejaarde man wordt aangehouden en in de boeien wordt geslagen en met de handen op de rug naar het politiebusje wordt geëscorteerd. Het is mensonterend en buiten proporties. De straf mag nooit onevenredig zijn met de begane overtreding en dat is hier zeker het geval’, aldus TICF.

TICF steekt de bejaarde Marokkaanse Amsterdammer een hart onder de riem door hem en zijn familie veel sterkte toe te wensen.

TICF maakt zich grote zorgen dat dit soort taferelen steeds meer vormen aannemen van etnisch profileren.

TICF wijst de manier van politieoptreden ten opzichte van de bejaarde man in Amsterdam met kracht af. Het bouwen aan een warme en veilige samenleving moet de boventoon voeren.

Bestuur TICF